2013年上海口译考试高级口译笔试模拟练习二

来源:上外培训网   发布时间:2013-10-20   作者:上外培训网

  2013年秋季上海中高级口译考试已结束,上外口译培训中心为大家收集了上海口译考试高级口译笔试模拟练习题,以供大家阅读参考,为大家在下一次口译考试备考再做准备: 咨询热线:021-51099488、021-51012921 

  Questions 11 to 15 are based on the following interview.

  11. (A) Closed to the public. (B) Silent and empty.

  (C) Packed with (D) Strangely crowded.

  12. (A) New Mexico. (B) Minnesota.

  (C) The coast of Florida. (D) The Caribbean.

  13. (A) Several gallons of petrol. (B) Food for at least three days.

  (C) Plenty of drinking water. (D) A sturdy pair of work boots.

  14. (A) The potential damage.

  (B) The unexpected temperature changes.

  (C) The hurricane's possible path.

  (D) The vulnerability of the locals.

  15. (A) Watch, wait and try not to panic.

  (B) Choose another place for a vacation.

  (C) Ask for their money back if there's a hurricane.

  (D) Plan for very bad weather.

  Questions 16 to 20 are based on the following talk.

  16. (A) Car alarms.

  (B) Sirens.

  (C) Jack-hammers.

  (D) Loud music.

  17. (A) Break eggs on the road.

  (B) Take certain legal action.

  (C) Use some minor retaliatory step.

  (D) Paint the windshield or front hood of a car.

  18. (A) It can only alert the police.

  (B) It is of no use.

  (C) It can prevent the car being broken into.

  (D) It is really too expensive.

  19. (A) It makes them noisier than they were 20 years ago.

  (B) It makes it difficult for them to fall asleep.

  (C) It affects their work during the day.

  (D) It does harm to their hearing.

  20. (A) Many New Yorkers agree about banning this form of sonic pollution.

  (B) The police have formed a posse to reduce the amount of noise.

  (C) Police can break into a car as soon as the alarm goes off.

  (D) Car alarms are very effective at preventing theft.

  SECTION 2: READING TEST

  Directions: In this section you will read several passages. Each one is followed by several questions about it. You are to choose ONE best answer, (A), (B), (C) or (D), to each question. Answer all the questions following each passage on the basis of what is stated or implied in that passage and write the letter of the answer you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.

  Questions 1-5

  When Harvey Ball took a black felt-tip pen to a piece of yellow paper in 1963, he never could have realized that he was drafting the face that would launch 50 million buttons and an eventual war over copyright. Mr. Ball, a commercial artist, was simply filling a request from Joy Young of the Worcester Mutual Insurance Company to create an image for their "smile campaign" to coach employees to be more congenial in their customer relations. It seems there was a hunger for a bright grin—the original order of 100 smiley-face buttons were snatched up and an order for 10,000 more was placed at once.

  The Worcester Historical Museum takes this founding moment seriously. "Just as you'd want to know the biography of General Washington, we realized we didn't know the comprehensive history of the Smiley Face," says Bill Wallace, the executive director of the historical museum where the exhibit "Smiley—An American Icon" opens to the public Oct. 6 in Worcester, Mass.

  Worcester, often referred to by neighboring Bostonians as "that manufacturing town off Route 90," lays claim to several other famous commercial firsts, the monkey wrench and shredded wheat among them. Smiley Face is a particularly warm spot in the city's history. Through a careful historical analysis, Mr. Wallace says that while the Smiley Face birthplace is undisputed, it took several phases of distribution before the distinctive rounded-tipped smile with one eye slightly larger than the other proliferated in the mainstream.

  As the original buttons spread like drifting pollen with no copyright attached, a bank in Seattle next realized its commercial potential. Under the guidance of advertising executive David Stern, the University Federal Savings & Loan launched a very public marketing campaign in 1967 centered on the Smiley Face. It eventually distributed 150,000 buttons along with piggy banks and coin purses. Old photos of the bank show giant Smiley Face wallpaper.

  By 1970, Murray and Bernard Spain, brothers who owned a card shop in Philadelphia, were affixing the yellow grin to everything from key chains to cookie jars along with "Have a happy day." "In the 1970s, there was a trend toward happiness," says Wallace. "We had assassinated a president, we were in a war with Vietnam, and people were looking for [tokens of] happiness. [The Spain brothers] ran with it."

  The Smiley Face resurged in the 1990s. This time it was fanned by a legal dispute between Wal-Mart, who uses it to promote its low prices, and Franklin Loufrani, a Frenchman who owns a company called SmileyWorld. Mr. Loufrani says he created the Smiley Face and has trademarked it around the world. He has been distributing its image in 80 countries since 1971.

  Loufrani's actions irked Ball, who felt that such a universal symbol should remain in the public domain in perpetuity. So in a pleasant proactive move, Ball declared in 1999 that the first Friday in October would be "World Smile Day" to promote general kindness and charity toward children in need. Ball died in 2001.

  The Worcester exhibit opens on "World Smile Day", Oct. 6. It features a plethora of Smiley Face merchandise—from the original Ball buttons to plastic purses and a toilet seat—and contemporary interpretations by local artists. The exhibit is scheduled to run through Feb. 11.

  1. According to the passage, the Worcester Historical Museum ______.

  (A) concentrates on the collection of the most famous commercial firsts the city has invented

  (B) has composed a comprehensive history of the Smiley Face through the exhibition

  (C) treats Smiley Face as the other famous commercial firsts the city has produced

  (D) has organized the exhibit to arouse the Americans' patriotism

  2. When the author used the expression "spread like drifting pollen "(para.4) to describe the gradual distribution of Smiley Face, he implies that ________.

  (A) Harvey Ball did not claim the copyright of the yellow grin button

  (B) the Smiley Face was immediately accepted by the public

  (C) the button was not sold as an ordinary commercial product

  (D) Harvey Ball had the intention to abandon the copyright of Smiley Face

  3. Why did Bill Wallace mention the assassination of the then American president and the Vietnam War in the 1970s?

  (A) To have a review of the contemporary American history.

  (B) To remind people that we should never forget the past.

  (C) To explain why Americans liked the Smiley Face during that period.

  (D) To show how the Spain brothers made a fortune through selling the yellow grin.

  4. In the expression "Loufrani's actions irked Ball" (para.7), the word "irked" can best be replaced by ______.

  (A) perplexed

  (B) provoked

  (C) irritated

  (D) challenged

  5. Which of the following is NOT true about the "World Smile Day"?

  (A) It was established to commemorate the founder Harvey Ball.

  (B) It was to promote general kindness and charity toward children in need.

  (C) It was declared by Harvey Ball in 1999.

  (D) It was decided to be held on the first Friday in October each year.

  KEYS:

  11. B 12. D 13. A 14. C 15. D

  16. A 17. C 18. B 19. D 20.A

  1. B2. B3. C4. C5.A

  小编推荐:

  2014年上海中高级口译考试报名及地址  2014年上海外语口译证书考试[合格标准]

  2014年中级口译岗位资格证书考试全解析  2014年高级口译岗位资格证书考试全解析

相关课程推荐:

口译类型 班级名称 课程模块 保障服务 查看详情
基础口译 基础口译暑假签约保过班
基础口译听力影子训练
基础口译口语强化
基础口译记忆训练
1.专职班主任服务
2.享免费复读
报名
中级口译 中级口译签约保过班
中级口译综述和速记秘笈
中级口译阅读技巧、速度提高
中级口译王牌翻译英汉互译
中级口译强势听力与实战练习
中级口译情景口译
中级口译冲刺强化内容
中级口译历年真题点评
中级口译模考实战
1.专职班主任服务
2.享免费复读
报名
中级口译暑假签约保过班
中级口译寒假签约保过班
高级口译 高级口译签约保过班
高口阅读技巧与速度提高
高口情景口译
历年真题点评与模考实战
高口王牌翻译英汉互译
高口强势听力与实战练习
1.专职班主任服务
2.享免费复读
报名
高级口译暑假签约保过班
英语能力口译调查问卷